duminică, 29 ianuarie 2017

Manchester by the sea

       Filmul asta isi merita toate laudele! Iar Casey Affleck este intr-adevar uluitor.

      Manchester by the sea este filmul pe care l-am asteptat cu nerabdare tot anul trecut pentru faptul ca il avea pe Affleck cel mic in rol principal. Desigur, trailerul nu te pregateste nici macar pe jumatate pentru ceea ce filmul are de oferit. Lee Chandler (Casey Affleck) lucreaza ca ingrijitor in Quincy cand primeste un telefon care il anunta ca starea fratelui sau este grava si trebuie sa ajunga in Manchester-by-the-Sea. Joe, fratele, moare inainte ca Lee sa apuce sa isi ia ramas bun. Din testament afla ca tutela nepotului sau, Patrick (Lucas Hedges), un tanar de 16 ani, ii revine, iar acest lucru pare sa il nelinisteasca.


    Ceea ce face filmul atat de interesant si de de dureros de privit in acelasi timp este drama interioara pe care Lee o traieste, demonii din trecut cu care se lupta si care l-au facut omul din prezent, omul care nu vrea sa se intoarca acasa si nici sa aiba in grija un copil. Secvente din trecut ne arata un altfel de Lee, iar raspunsul la intrebarea "De ce?" vine spre finalul filmului. Cand intelegi de unde toata linistea aia, toata furia care rabufneste putin cate putin si motivul reprimarii oricarui sentiment, personajul devine complet si nu il poti judeca mai mult decat se judeca el deja.

 Lee Chandler: I can't beat it. I can't beat it. I'm sorry.
 
     Casey Affleck face o treaba extraordinara si isi merita toate premiile si nominalizarile. Acest rol i-a adus o a doua nominalizare la Oscar, dupa cea din 2007 pentru rolul din The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford, film despre care voi vorbi intr-o postare viitoare. Cu alte 5 nominalizari la Oscar si 6 nominalizari BAFTA, filmul este o drama de la un capat la altul, cu putine momente comice, dar stie sa pastreze atentia si intresul. Povestea iti da de gandit, Lee te pune sa te pui in locul lui, ca la final sa realizezi ca asta ar putea fi povestea oricui.

     Este un film de vazut fara companie, fara cipsuri sau floricele pentru ca vei vrea sa surprinzi fiecare cuvant, fiecare expresie faciala care sa se ajute sa intelegi mai bine ce este in mintea omului acela atat de tacut.
     Vizualizare placuta!
     

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu